Amur pieczony w folii


Amur pieczony w folii

Składniki:

1 kg amura,
tłuszcz do pieczenia,
10 dkg cebuli,
15 dkg pieczarek,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
tymianek i sok z cytryny do smaku.

Wykonanie:

Rybę oczyścić, wypatroszyć i pokroić na porcje.
Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i przyprawami.
Folię aluminiową posmarować tłuszczem, rybę ułożyć przekładając pieczarkami i cebulą, zawinąć starannie i upiec w gorącym piekarniku.


Smacznego!!!

 


3.2
Oceń
(9 głosów)

 

Amur pieczony w folii - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości