Amur po litewsku


Amur po litewsku.

Składniki:

1 kg amura,
tłuszcz do pieczenia,
8 dkg ketchupu,
4 dkg migdałów,
3 dkg masła lub margaryny do zasmażki,
2 dkg mąki, 250 ml mleka,
4 dkg kawioru,
8 dkg żółtego sera,
sól,
gałka muszkatołowa do smaku.

Wykonanie:

Amura oczyścić, wypatroszyć, posypać przyprawami, tłuszczem i upiec w piekarniku.
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć.
Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, połączyć z kawiorem i migdałami, doprawić do smaku, zalać rybę, posypać startym serem i zapiec.


Smacznego!!!

 


3.5
Oceń
(11 głosów)

 

Amur po litewsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł