Amur z oliwkami.


Amur z oliwkami.
Składniki: 1 wy filetowany amur o wadze około 1,5 kg, 25 dkg pomidorów koktajlowych pokrojonych na połowę, 5 pokrojony w plasterki oliwek bez pestek, 1 łyżka prażonych orzechów, sok z cytryny, mąka, olej, sól, pieprz biały.
Przygotowanie: Filety z amura (ze skórą) skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć rybę na złoty kolor. Tak przygotowaną rybę ułożyć na blasze do pieczenia, obłożyć pomidorami i oliwkami, posypać orzechami, skropić olejem, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 10 minut. Przed podaniem udekorować zieleniną.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Amur z oliwkami. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł