Aromatyczna panga w panierce
piotr figurski (szefus)
2011-12-17
-1 kg pangi
-1 l mleka
-1 mała paczka płatków kukurydzianych
-2 jajka
-przyprawa do ryby
-czosnek granulowany
-olej do smażenia
Pangę rozmrozić dzień wcześniej i wymoczyć przez noc w mleku. Filety przekroić na pół, doprawić przyprawą do ryby, wstawić na 20 minut do lodówki. Jajka roztrzepać, dodać czosnek granulowany. Kawałki ryby maczać w jajku, a następnie obtaczać w skruszonych tłuczkiem płatkach. Rybę smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
-1 l mleka
-1 mała paczka płatków kukurydzianych
-2 jajka
-przyprawa do ryby
-czosnek granulowany
-olej do smażenia
Pangę rozmrozić dzień wcześniej i wymoczyć przez noc w mleku. Filety przekroić na pół, doprawić przyprawą do ryby, wstawić na 20 minut do lodówki. Jajka roztrzepać, dodać czosnek granulowany. Kawałki ryby maczać w jajku, a następnie obtaczać w skruszonych tłuczkiem płatkach. Rybę smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.