Aromatyczny halibut z pomidorami


Produkty:
-4 filety z halibuta (po 18 dag)
-1/2 kg pomidorów
-sok z cytryny
-1 łyżka oliwy
-1 pęczek bazylii
-1 szklanka bulionu rybnego z kostki
-4 łyżeczki masła
-zmielony biały pieprz
-starta gałka muszkatołowa
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, po czym pokroić na plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, wyłożyć plasterkami pomidorów, lekko oprószyć solą i pieprzem. Bazylię opłukać, 4 gałązki odłożyć, z pozostałych poobrywać listki i pospać pomidory. Filety umyć, osuszyć, pokropić sokiem z cytryny, przyprawić świeżo zmielonym białym pieprzem, solą i startą gałką muszkatołową. Rozłożone w formie pomidory zalać ciepłym bulionem, na wierzchu ułożyć filety z halibuta. Na każdym kawałku położyć płatki masła i kilka listków bazylii. Następnie wstawić do piekarnika i piec 15 minut w temp. 200Stop C. Podawać z puree ziemniaczanym.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Aromatyczny halibut z pomidorami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł