Aromatyczny Pstrąg...


Aromatyczny Pstrąg...



SKŁADNIKI:

4 średnie wypatroszone pstrągi
2 cytryny
2 łyżki oleju
8 plasterków wędzonego boczku
pęczek tymianku
sól
pieprz



PRZYGOTOWANIE:

Pstrągi umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem.
Cytryny pokrój na plasterki.
Ryby nafaszeruj kilkoma gałązkami tymianku, czosnkiem oraz cytryną, owiń plasterkami boczku.
Możesz spiąć tuszę wykałaczkami.
Pstrągi ułóż na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia (łyżka oleju) i skrop pozostałym olejem, piecz w piekarniku w temp. 190 st. C przez 20 min.



Smacznego!!!

 


3.1
Oceń
(9 głosów)

 

Aromatyczny Pstrąg... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł