Aromatyczny Pstrąg...
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-19
Aromatyczny Pstrąg...
SKŁADNIKI:
4 średnie wypatroszone pstrągi
2 cytryny
2 łyżki oleju
8 plasterków wędzonego boczku
pęczek tymianku
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pstrągi umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem.
Cytryny pokrój na plasterki.
Ryby nafaszeruj kilkoma gałązkami tymianku, czosnkiem oraz cytryną, owiń plasterkami boczku.
Możesz spiąć tuszę wykałaczkami.
Pstrągi ułóż na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia (łyżka oleju) i skrop pozostałym olejem, piecz w piekarniku w temp. 190 st. C przez 20 min.
Smacznego!!!
SKŁADNIKI:
4 średnie wypatroszone pstrągi
2 cytryny
2 łyżki oleju
8 plasterków wędzonego boczku
pęczek tymianku
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Pstrągi umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem.
Cytryny pokrój na plasterki.
Ryby nafaszeruj kilkoma gałązkami tymianku, czosnkiem oraz cytryną, owiń plasterkami boczku.
Możesz spiąć tuszę wykałaczkami.
Pstrągi ułóż na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia (łyżka oleju) i skrop pozostałym olejem, piecz w piekarniku w temp. 190 st. C przez 20 min.
Smacznego!!!