Zaloguj się do konta

Aromatyczny Pstrąg...

Aromatyczny Pstrąg...



SKŁADNIKI:

4 średnie wypatroszone pstrągi
2 cytryny
2 łyżki oleju
8 plasterków wędzonego boczku
pęczek tymianku
sól
pieprz



PRZYGOTOWANIE:

Pstrągi umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem.
Cytryny pokrój na plasterki.
Ryby nafaszeruj kilkoma gałązkami tymianku, czosnkiem oraz cytryną, owiń plasterkami boczku.
Możesz spiąć tuszę wykałaczkami.
Pstrągi ułóż na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia (łyżka oleju) i skrop pozostałym olejem, piecz w piekarniku w temp. 190 st. C przez 20 min.



Smacznego!!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…