Babeczki z kremem kajmakowym


Produkty:
-2 szklanki mąki krupczatki
-2 żółtka
-szklanka cukru pudru
-2/3 kostki margaryny
-3 łyżki śmietany
Na krem:
-2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
-kostka masła
-op. budyniu śmietankowego
-pół litra mleka

Przygotowanie:
zagnieść ciasto z mąki, żółtek, cukru pudru, margaryny i śmietany. Wylepić nimi foremki do babeczek. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Ciepłe babeczki wyjąć z foremek. Puszki z mlekiem włożyć do garnka zalać wodą. Gotować na średnim ogniu trzy godziny. Wystudzić. Ugotować budyń na mleku, ostudzić. Połączyć z masłem oraz masą, która powstała z mleka skondensowanego. Kremem napełnić babeczki.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Babeczki z kremem kajmakowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł