Babeczki


-15 dag masła
-4 jajka
-4 łyżki oleju
-3 łyżki śmietany
-5 dag miodu
-5,5 szklanki krupczatki
-szklanka mleka
-2 szklanki cukru
-2 łyżki sody
-5 dag bakalii
-łyżka cynamonu
-mielonych goździków
-pieprzu i ziela angielskiego

Masło, jaja, olej i śmietanę utrzyj na jednolitą masę. Wlej do niej wrzący miód, energicznie mieszając. Dodaj mąkę, wymieszaj. Wlej wrzące mleko, wymieszaj. Wsyp cukier, sodę, pokrojone bakalie i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek na muffinki. Piecz 55 min w temp. st. Wyjmij, ostudź, polej babeczki roztopioną czekoladą, udekoruj rodzynkami w czekoladzie.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Babeczki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł