Babka ziemniaczana


Produkty:
-1 kg surowych ziemniaków
-500 g ugotowanych ziemniaków
-3 łyżki oleju
-1 cebula
-2 jaja
-4 ząbki czosnku
-1 łyżka stołowa majeranku
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Surowe ziemniaki ucieramy na drobnej tarce, zawijamy w ściereczkę i dobrze odsączamy. Zawartość ściereczki łączymy z ugotowanymi i utłuczonymi ziemniakami, a płyn odstawiamy na 30 minut. Zalewamy wodę, a skrobie dokładamy do masy. Wbijamy 2 jaja, dodajemy sól, pieprz, przyrumienioną cebulę, posiekany i utarty z odrobina soli czosnek. Składniki mieszamy i wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. godziny

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Babka ziemniaczana - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł