Barszcz biały na żeberkach


Barszcz biały na żeberkach

SKŁADNIKI: 30 dag. Żeberek, 2 średnie marchewki,1 pietruszka,1 cebula ,2 liście laurowe ,4 ziarna ziela angielskiego,1/2 szklanki soku z kiszonej kapusty,3 ziarna czarnego pieprzu ,3/4 szklanki kwaśnej śmietany ,1 łyżeczka maggi,1 łyżeczka mąki,1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,Sól, majeranek

Wykonanie:
Do garnka włożyć żeberka, wlać dwa litry wody, posolić i zagotować, usunąć szumowiny. Dodać obrane, oczyszczone jarzyny i przyprawy. Gotować przez 60 minut na małym ogniu. Wlać sok z kapusty kiszonej , dodać sól, majeranek i magii do smaku. Mąkę wymieszać razem ze śmietaną, wlać do zupy, zagotować. Na koniec posypać natką pietruszki i udekorować jajkiem na twardo przekrojonym na pół. .


Smacznego:))

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Barszcz biały na żeberkach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł