Barszcz czerwony z grzybami mojej mamy


Barszcz czerwony z grzybami

SKŁADNIKI :czerwone buraki 1/2 kg ,5 sztuk grzybów suszonych ,ziele angielskie ,listek laurowy ,pieprz ,sól ,cukier ,ocet ,woda 1,5 l ,sos sojowy Tao Tao


Wykonanie : Buraki obrać, pokroić na połówki lub na ćwiartki jak są większe. Jednego buraka pokroić drobno lub zetrzeć na grubej tarce. Gotować na wolnym ogniu, dodać grzyby wcześniej namoczone i wypłukane, ziele angielskie, listek laurowy i łyżkę octu, wtedy barszcz ma ładny czerwony kolor. Gotować do miękkości buraków. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, octem i cukrem. Można podawać jako barszcz do popicia lub z uszkami. Ja podaję zawsze z uszkami z grzybów suszonych.

Smacznego:))

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Barszcz czerwony z grzybami mojej mamy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł