Zaloguj się do konta

Barszcz czerwony z fasolą

Produkty:
-szklanka gruboziarnistej fasoli
-1 kg buraków
-sok z kwaszonych ogórków
-włoszczyzna
-po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
-cukier, sól, mielony pieprz i cząber

Przygotowanie:
Fasolę zalać wodą. Po kilku godzinach ugotować. Odstawić do ostudzenia. Buraki umyć, odkroić korzenie, obrać jeden, odłożyć, resztę pokroić na kawałki, zalać wodą, tak aby tylko były przykryte, gotować ok. 20 minut, odstawić. Włoszczyznę zalać wodą, osolić, dodać pieprz i ziele angielskie. Ugotować esencjonalny wywar. Dodać go do wywaru z buraków razem odłożonym utartym na tarce surowym burakiem. Przecedzić płyn do garnka. Zakwasić sokiem z ogórków, doprawić mielonym pieprzem i szczyptą cukry.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…