Zaloguj się do konta

Podstawa nęcenia-Bazy zanętowe

Bazy zanętowe.

Podstawą czyli bazą każdej zanęty to najbardziej popularna bułka tarta, mielone suchary lub mielony, dobrze wysuszony chleb. Kiedyś przez ciekawość wysypałem troszkę zanęty bazowej - nie pamiętam jakiej firmy- na gazetę i się jej przyjrzałem z bliska. I zdziwienie- tarta bułka, szczątki kminku, drobinki jakby pokruszonego piernika, pokruszony słonecznik- jako żywo wyglądało i pachniało to jakby w piekarni był remont i wszystko wpadło do wielkiego młynka. Odnoszę wrażenie że podstawowym składnikiem wielu zanęt są właśnie zmielone zwroty ze sklepów do piekarni, a skoro tak to może warto komponować zanęty samemu, na własnej bazie? I prawdopodobnie ten sezon taki będzie- zanęta własnego pomysłu- składniki są tuż pod nosem, atraktory w kuchni, mączka kukurydziana, płatki owsiane itp. również, dobra glinka nad jeziorem- nic tylko do roboty. Ciekawa strona z przepisami również się znalazła: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=65

Opinie (2)

karoljucha

to jest bardzo ciekawe kiedys pracowalem w ciastkarni i firmy produkujace zanety przyjezdzaly po odpady kiedys sam robilem zanety z tego co mialem bylo to bardzo pracochlonne ale i nadawalo sie do zjedzenia dzis z braku czasu kupuje gotowe ale i tak jeszcze je ulepszam [2011-04-06 21:56]

dekster

Witam ja jeśli chodzi o bazy zanętowe to stosuje zanętę Sensas Etang i mieszam go z zanętą ukierunkowaną np. na płoć. Wiem że jest wiele rodzajów zanęty Etang ale one różnią się tylko kolorem i minimalnie zapachem!!!!!! [2011-07-27 10:52]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej