Biała ryba z awokado.


Ryba Wigilijna - Biała ryba z awokado

Składniki(4 porcje):
2 owoce awokado;
400g białej ryby np.soli;
mąka;
oliwa z oliwek;
20 ml octu balsamicznego;
łyżka musztardy;
seler naciowy;
cebula;
sól;
pieprz;

Sposób przygotowania:
1).Rybę przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Odstawić do ostygnięcia. Seler i cebulę pokroić w kosteczkę. A awokado obrać i pokroić w paseczki. Do naczynia wlać oliwę, ocet i musztardę, doprawić solą i pieprzem, zmiksować. Wymieszać z selerem i cebulą.
2).Na talerzu układać kawałek awokado, następnie kawałek wystudzonej ryby i całość polać sosem.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut.

Życzę smacznego !!!

 


2.1
Oceń
(11 głosów)

 

Biała ryba z awokado. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł