Bigos z papryką
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-13
Składniki:
1kg kiełbasy
1,5kg włoskiej kapusty
cebula
3 marchewki
1 litr bulionu z kostki
2 czerwone, żółta i zielona papryka
sól
pieprz ziołowy
majeranek
po 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku
Przygotowanie:
Warzywa oczyszczamy i myjemy. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z cebulą i kiełbasą kroimy w małą kostkę.
Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę. Doprawiamy i gotujemy do miękkości. Posypujemy do miękkości. Smacznego :)
1kg kiełbasy
1,5kg włoskiej kapusty
cebula
3 marchewki
1 litr bulionu z kostki
2 czerwone, żółta i zielona papryka
sól
pieprz ziołowy
majeranek
po 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku
Przygotowanie:
Warzywa oczyszczamy i myjemy. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z cebulą i kiełbasą kroimy w małą kostkę.
Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę. Doprawiamy i gotujemy do miękkości. Posypujemy do miękkości. Smacznego :)