Zaloguj się do konta

Bitki wołowe

Składniki:
6 plastrów wołowiny
posiekana cebula
50 dag pieczarek
1/2 kostki rosołowej
kilka łyżek jogurtu natural.
2 ziarna ziela ang.
liść laurowy
mąka
olej
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Mięso cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Podsmażamy na oleju z obu stron. Przekładamy do rondla. Na tłuszczu smażymy pieczarki z cebulą. Dodajemy do mięsa.
Do rondla wlewamy wodę, ważne, aby wystawała trochę ponad mięso. Wkłądamy liść, ziele i wkruszamy kostkę. Gotujemy do miękkości. Dodajemy jogurt, mieszamy i gotujemy jeszcze 10minut. Zagęszczamy mąką. Smacznego

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…