Burgery rybne

/ 4 komentarzy



  • konto usunięte




Burgery rybne:

Składniki:

4 porcje fileta z dorsza(lub innej ryby około po 15 dag.)
3 łyżki dobrej musztardy
1łyżka oleju
1/2szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka czosnku w proszku
1łyżeczka cebuli w proszku
1łyżeczka papryki (może być ostra)
1łyżeczka pieprzu (jeżeli używamy słodkiej papryki)
1,5 łyżeczki soli
4 bułki hamburgerowe
4 listki sałaty
pomidor,cebula ewentualnie ogórek, majonez lub sos



Sposób przyrządzenia:
Wymieszać składniki panierki tj. mąkę, czosnek, cebulę paprykę, pieprz. Umyte i osuszone filety rybne posmarować musztardą i dokładnie obsypać panierką. Blaszkę do pieczenia posmarować olejem i ułożyć na niej porcje ryby. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C przez 20 minut. W połowie pieczenia obrócić. 5 minut przed końcem pieczenia ryby włożyć do piekarnika bułki. Do przekrojonej na połowę bułki włożyć liść sałaty, na nim ułożyć pomidory i cebulę, filet, polać sosem.. Podawać ciepłe.

 


4.3
Oceń
(7 głosów)

 

Burgery rybne - opinie i komentarze

zegarzegar
0
Bardzo apetyczny przepis. Koniecznie muszę go sprawdzić. Pozdrawiam...
(2010-07-11 13:56)
użytkownik41902użytkownik41902
0
;) (2010-07-13 10:25)
melonekmelonek
0
super przepis, wypróbowany polce lizać.
(2010-07-13 15:31)
użytkownik41902użytkownik41902
0
Oooooo... To bardzo, bardzo dobrze, że smaczny ;)
(2010-07-14 09:08)

skomentuj ten artykuł