carpaccio z łososia


-20 dag wędzonego łososia pokrojonego w cienkie plastry
-2 łyżki parmezanu
-2 łyżki wody mineralnej lub przegotowanej
-2 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka octu winnego lub soku cytrynowego
-1 łyżka musztardy
-1 łyżka kaparów
-cukier
-sól, pieprz
Na półmisku delikatnie rozłożyć cienko pokrojone plastry wędzonego łososia. Udekorować kaparami oraz startym na tarce o dużych otworach parmezanem i tuż przed podaniem polać sosem. W zakręconym słoiku energicznie wymieszać musztardę, jasny ocet winny, wodę, oliwę, sól, pieprz i szczyptę cukru lub małą łyżeczkę od kawy jasnego miodu.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

carpaccio z łososia - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł