Certa Saute
użytkownik 124124
2012-11-01
Składniki :
- certa 1,2 kg
- tłuszcz 8 dkg
- mąka 3dkg
- sól według uznania
- cytryna według uznania
- zielenina według uznania
Sposób przygotowania:
Rybę sprawić, odfiletować, usunąć skórę, podzielić na porcję, opłukać. Posolić, posypać mąką i usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszcz, dosmażyć na płycie o małym ogniu. Podawać na półmisku przybierając plasterkami cytryny i zieleniną.
- certa 1,2 kg
- tłuszcz 8 dkg
- mąka 3dkg
- sól według uznania
- cytryna według uznania
- zielenina według uznania
Sposób przygotowania:
Rybę sprawić, odfiletować, usunąć skórę, podzielić na porcję, opłukać. Posolić, posypać mąką i usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszcz, dosmażyć na płycie o małym ogniu. Podawać na półmisku przybierając plasterkami cytryny i zieleniną.