Chrupiaca kaczka z majonezem


Składniki ;
1 średnia sprawiona kaczka
4 jabłka
20 dag suszonych śliwek
1 słoik majonezu
2 pomarańcze
2 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Kaczkę natrzyj dokładnie solą i pieprzem . Pozostaw na noc w lodówce . Jabłka pokrój na ćwiartki , wymięszaj je z suszonymi śliwkami oraz połową majonezu . Włóz do wnętrza tuszki , ubij mocno , zszyj kaczkę bawełnianą nicią . Wierzch kaczki posmaruj resztą majonezu , obłóż plasterkami pomarańczy ( owoce sparz ale nie obieraj ) , polej bulionem i piecz w 180 stopniach ok 1,5 godziny. Kaczkę można podać z ziemniakami z wody i surówką z czerwonej kapusty .
Smacznego .

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Chrupiaca kaczka z majonezem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł