Ciasteczka rybne.


Ciasteczka rybne.

1. Posiekać 1 ząbek czosnku i 1,5 cm imbiru.
2. ¼ czerwonej papryki – posiekać.
3. 2 łyżeczki słodkiego sosu chilli.
4. Trochę soli
5. Kilka łyżek śmietanki kokosowej.
To wszystko zmiksować.
Dodać 20dkg łososia lub innej ryby (filety), pokroić je w kostkę i zmiksować.
Dodać 1 całe jajko i zmiksować.
Otrzymaną masę przełożyć do miski i dodać 2 młode pokrojone pory i pęczek pokrojonych świeżych liści bazylii.
Wszystko wymieszać. Potem obtoczyć porcję w mące i smażyć na oleju.
Gdy są rumiane to przekładamy z patelnią do rozgrzanego piekarnika.
Po upieczeniu układamy je na plasterkach ogórka i całość polewamy słodkim sosem chilli.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Ciasteczka rybne. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł