Ciastka półfrancuskie




  • konto usunięte




Ciastka półfrancuskie Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
-60dag mąki,
-50dag margaryny,
-4żółtka,
-6-8 łyżek kwaśnej śmietany,
-jajo,
-cukier (gruby)

Sposób przygotowania:
Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godz. ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka w dowolnych foremkach. Ułożyć lekko natłuszczonej blaszce, wiersz posmarować jajem i obsypać grubym cukrem, upiec na rumiano w temperaturze 200-220`C. Życzę smacznego!!

 


4.2
Oceń
(5 głosów)

 

Ciastka półfrancuskie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł