Ciasto Hali


Ciasto Hali

Składniki(1 sztuka):
CZĘŚĆ I (Ciasto)
2 szklanki mąki;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
pół kostki miękkiej margaryny;
pół szklanki cukru;
2 jaja;
żółtko;
CZĘŚĆ II (Masa budyniowa)
litr mleka;
3 budynie czekoladowe;
CZĘŚĆ III (Masa serowa)
pół kostki miękkiej margaryny;
pół szklanki cukru;
cztery serki waniliowe;
3 jaja;
białko;
budyń śmietankowy;
polewa czekoladowa;
wiórki kokosowe;

Sposób przygotowania:
1).Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
2).Na końcu lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.
3).Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.9
Oceń
(12 głosów)

 

Ciasto Hali - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł