Ciasto kremowe




  • konto usunięte




Ciasto kremowe

Składniki:
-gotowe kremy do tortów: czekoladowy i ajerkoniak
-2 paczki herbatników maślanych (ok. 350g)
-1 paczka biszkoptów
-2 bite śmietany
-żelatyna
-gorzka czekolada

Przygotowanie:
Kremy przygotować według opisu na opakowaniu. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, na to położyć krem czekoladowy i kolejno: warstwę biszkoptów, krem ajerkoniakowy i warstwę herbatników. Bitą śmietanę przygotować według opisu na opakowaniu i pod koniec miksowania dodać pół łyżeczki żelatyny, rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody. Wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać startą na tarce czekoladą. Całość wstawić do lodówki.
Smacznego

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Ciasto kremowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł