Ciasto Migotka


Składniki:
4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżki miodu
2 łyżki masła
12 łyżek mleka
łyżeczka sody
jajo
4 łyżki kakao
Masa:
5 szklanek mleka
szklanka cukry
cukier waniliowy
kostka margaryny
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie :
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i uformować z nich 5 kwadratowych placków. Piec w temp. 180 stopni przez ok 30 minut. Oba rodzaje mąki wymięszać w jednej szklance zimnego mleka . Masę tę dodać do zagotowanej reszty mleka . Powstały budyń schłodzic i utrzeć z margaryną . Przełożyć nim placki , ozdobić je bitą śmietaną i drobnymi cukierkami. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Ciasto Migotka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł