Ciasto na Święta- Keks


Składniki:
kostka margaryny
35 dag mąki
15 dag cukru
4 jajka
szczypta kurkumy
torebka cukru waniliowego
1/2 torebka proszku do pieczenia
po 10 dag siekanych migdałów, orzechów laskowych,rodzynek, żurawiny, mieszanki kandyzowanych owoców i posiekanych moreli
cukier puder
Przygotowanie:
Margarynę z cukrem i cukrem waniliowym utrzyj na krem, ucierają wbijaj po jajku. Na koniec utrzyj z kurkumą, przesianąmąką oraz proszkiem do pieczenia. Dosyp rodzynki, orzechy, migdały, żurawinę, morele i połowę owoców kandyzowanych. Wymieszaj. Ciasto wlej do formy keksowej wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 70minut w temperaturze 175*C. Upieczony keks studź 10minut w formie, następnie wytrząśnij na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem keks oprósz cukrem pudrem. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Ciasto na Święta- Keks - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł