Zaloguj się do konta

ciasto na pierogi

CIASTO NA PIEROGI SMAŻONE:
-2 szklanki mąki
-1/2 kostki masła
-3 łyżki naturalnego jogurtu
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-sól
Z przesianej mąki i pozostałych składników zagnieść tłuste ciasto, które musi odchodzić od rąk, nie może się lepić. Rozwałkować, wyciąć krążki, nałożyć farsz, zlepić i smażyć w dużej ilości oleju.


CIASTO ZAPARZANE NA PIEROGI:
-2 szklanki mąki
-1 kostka masła
-2 jajka
-1/2 szklanki wody
-sól
Wodę zagotować z masłem i wsypać do niej mąkę, wyrobić ciasto i. kiedy ostygnie, dodać jajka oraz sól. Dalej postępować podobnie jak przy przygotowaniu innych pierogów.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…