Ciasto wędkarskie czosnkowe

/ 15 komentarzy

Ciasto wędkarskie czosnkowe jest dobre na duże płocie,leszcze i liny.
  składniki:
-miska lub talerz(do wyrobu ciasta),ziemniaki,chleb(bez skórek),czosnek,bułka tarta.            
1 ziemniak-3 kromki chleba

I DO PRACY:ugotowane ziemniaki wyciągamy na talerz chleb obieramy ze skórek(tak jak napisałem u góry 1 ziemniak na 3 kromki chleba zależy ile chcesz ciasta).chleb z ziemniakiem mocno gnieciemy chwilke póżniej dosypujemy bułke tartą i wyciskamy 2 ząbki czosnku potem BARDZO BARDZO MOCNO GNIECIEMY W RĘKACH ciasto musi być bardzo mocno ubite żeby nie spadło z haczyka!!!

!!!Polecam dla spławikowców!!!




ŻYCZE POŁAMANIA KIJA

 


4.7
Oceń
(34 głosów)

 

Ocena sprzętu (ocen: 0)




Ciasto wędkarskie czosnkowe - opinie i komentarze

jarekkjarekk
0
Bardzo fajny przepis. Haczyk, jednak proszę pisać tylko przez "h" :) Pozdrawiam (2012-04-15 16:44)
kominiarz777kominiarz777
0
Dzięki za przepis spróbuje to zrobić morze coś chyce na to odpiszę pozdrowienia

(2012-04-20 10:17)
czarnypumczarnypum
0
"Bardzo fajny przepis. Haczyk, jednak proszę pisać tylko przez "h" :) Pozdrawiam [2012-04-15 16:44]" Zapomniałeś Koledze wspomnieć, że skórka nie pisze się przez "u"... Za prostotę przepisu daję Ci 5 (2012-04-20 16:21)
bobus86bobus86
0
piatak (2012-04-23 20:53)
LINEK123LINEK123
0
Piatak ***** za przepis. Czytam te wszystkie przepisy i mysle, ze mozna zastosowac wszystko co jedza ludziki plus troszke robaczkow i paszy choc taki robaczek to samo bialko. Pozdrawiam. (2012-04-26 20:58)
wedkarz27wedkarz27
0
ciasto godne polecenia.tez łowię na ciasto z dodatkiem czosnku tyle że z samej zaparzonej kaszy manny. 5 ***** (2012-04-27 11:15)
Dekawir128Dekawir128
0
Bardzo fajny przepis dzieki .Piątka... (2012-05-10 10:16)
naruto1919naruto1919
0
zobaczymy napisz jak działała ta przynęta :) (2012-05-11 09:54)
volnikovvolnikov
0
Jutro to przetestuje i napisze, wydaje się ciekawe;) pozdrawiam (2012-05-17 10:23)
kazik45kazik45
0
Witajcie, powracam do wedkowania po prawie 30 latach, mam na początek pytanie: czy stosujecie jeszcze ziele nostrzyka żółtego. Dodawałem kiedyś do pszenicy i pęcaku, z super skutkiem: płoć, wzdręga, lin. Uzyskany aromat to zapach świeżo pieczonego chleba. A za powyższy przepis 5 (z malym plusem) (2012-05-26 18:47)
maciejkornilukmaciejkorniluk
0
Bardzo fajnie to wygląda spróbuje u siebie. Oczywiście ***** ;D (2012-06-07 13:28)
użytkownik102837użytkownik102837
0
będzie trzeba spróbować fajny przepis (2012-06-08 20:59)
mario1700mario1700
0
Polecam Ja dodaje żółtko i kilka kropel oleju słonecznikowego ( nie schnie) (2012-06-11 21:48)
dominik74dominik74
0
Super przepis.Mam już kilka dużych karpi i leszczy złapanych na to ciasto. (2012-12-28 11:13)
kubabdg99kubabdg99
0
Wypróbuje w niedzielę i dam znac jak się sprawdzi ;) Za przepis daje 5! (2013-05-16 17:10)

skomentuj ten artykuł