Ciasto z dżemem


Ciasto z dżemem

Składniki(1 sztuka):
2 szklanki mąki;
3 jaja;
pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki;
po szklance cukru i mleka;
pół szklanki oleju;
cukier waniliowy;
po łyżce cynamonu;
po łyżce sody i kakao;

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć ciasto do natłuszczonej blaszki, posypanej tartą bułką. Piec 40 minut. Gotowy placek można polać polewą czekoladową, udekorować orzechami lub posypać wiórkami kokosowymi, albo polukrować. Można ciasto przekroić, przełożyć bitą śmietaną z orzechami lub masą budyniową.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Ciasto z dżemem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł