Ciasto z Kaszy Mannej


Ciasta wędkarskie mają parę zalet:
-można je zrobić samemu,
-biorą na nie wszystkie białe ryby,
-można je barwić i aromatyzować,
-możemy zmieniać jego wielkość.
A więc da się je dostosować do każdych warunków na naszym łowisku.

Ciasto z kaszki mannej jest jednym z łatwiejszych do zrobienia:

-wlewamy do rondelka 100ml wody na 100g kaszki,
-czekamy aż woda zacznie się gotować,
-wsypujemy kaszę manną,
-mieszamy aż masa zgęstnieje,
-wykładamy na deseczkę,
-a gdy ciasto ostygnie dolewamy
kilka kropelek oleju jadalnego
i wygniatamy,
-teraz można dodać aromatu i barwnika.

Dobre aromaty to wanilia, anyż, czosnek, kolendra,truskawka,
różne "śmierdziuchy" np.ochotka i kolory żółty i czerwony.

To mój pierwszy post więc proszę o łagodniejsze komentarze :).

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Ciasto z Kaszy Mannej - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł