Ciasto podstawowe.




  • konto usunięte




Certa Jaź Karaś Karp

Na haczyk nakłada się nieforemne bryłki, wielkości dostosowanej do charakteru oczekiwanej ryby od jedno- do kilkucentymetrowych. Istotne przy tym, aby nakładać je czystymi rękami. Jeśli to trudne do osiągnięcia (zapach nikotyny lub smarów samochodowych nie zawsze można całkowicie usunąć, a potrafi on zniweczyć całą atrakcyjność przynęty), można sobie w ostateczności pomóc patyczkiem, szczypcami, jakąś rurką. W wypadku ciast bardzo miękkich dobrze sprawia się strzykawka lekarska.

 


4
Oceń
(4 głosów)

 

Dokumenty (1)

  • - Ciasto podstawowe, dające możliwość licznych modyfikacji smakowych i zapachowych: Miąższ białego chleba lub bułki zmieszać z niewielką ilością (jedna część na pięć) ugotowanych na miękko ziemniaków j łyżeczką mąki pszennej .Ugniatać do uzyskania jednorodnego ciasta. Pod koniec dodać trochę tłuszczu (najwygodniej - oleju. np. sojowego. słonecznikowego)' przyda rozciągliwości i zapobiegnie przedwczesnemu wysychaniu oraz rozpuszczaniu w wodzie. Dodatek utartego ząbka czosnku nada ciastu szczególną atrakcyjność dla leszczy, krąp, i płoci. Żółte zabarwienie można z kolei uzyskać wgniatając żółtko, jedno na każdy średniej wielkości ziemniak. Lepsze jest z jajka ugotowanego na twardo; można je dodać na każdym etapie. Surowe należy najpierw ugnieść z miąższem chleba albo bułki. - 136 kb



Ciasto podstawowe. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł