Ćwikła
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-14
Produkty:
-1 kg buraków
-1 łyżka kminku
-70 g świeżo utartego chrzanu
-100 ml octu winnego
-125 ml czerwonego wytrawnego wina
-2 łyżki soku z cytryny
-cukier, sól
Przygotowanie:
Buraki najlepiej upiec w piekarniku, Następnie, już po ostudzeniu, buraki ucieramy na tarce do jarzyn. Następnie zalewamy buraczki octem winnym, dodać łyżkę sparzonych ziarenek kminku oraz kilka łyżek świeżo utartego chrzanu. Doprawiamy solą i cukrem. Postawić w chłodnym miejscu na dwa dni
-1 kg buraków
-1 łyżka kminku
-70 g świeżo utartego chrzanu
-100 ml octu winnego
-125 ml czerwonego wytrawnego wina
-2 łyżki soku z cytryny
-cukier, sól
Przygotowanie:
Buraki najlepiej upiec w piekarniku, Następnie, już po ostudzeniu, buraki ucieramy na tarce do jarzyn. Następnie zalewamy buraczki octem winnym, dodać łyżkę sparzonych ziarenek kminku oraz kilka łyżek świeżo utartego chrzanu. Doprawiamy solą i cukrem. Postawić w chłodnym miejscu na dwa dni