Cygański przysmak
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-15
Produkty:
-1 kg śledzi
-6 ogórków konserwowych
-5 cebul
-kilka łyżek keczupu i oleju
-łyżka musztardy
-pół łyżeczki papryki w proszku
-łyżeczka oleju
-pieprz
Przygotowanie:
Śledzie wymoczyć, pokroić na małe kawałki. Ogórki i obrane cebule pokroić w kosteczkę. Cukier wymieszać z musztardą i papryką. Dodawać stopniowo keczup na przemian z olejem i całość cały czas mieszać. Doprawić pieprzem. Śledzie wymieszać z cebulą oraz ogórkami. Zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.
-1 kg śledzi
-6 ogórków konserwowych
-5 cebul
-kilka łyżek keczupu i oleju
-łyżka musztardy
-pół łyżeczki papryki w proszku
-łyżeczka oleju
-pieprz
Przygotowanie:
Śledzie wymoczyć, pokroić na małe kawałki. Ogórki i obrane cebule pokroić w kosteczkę. Cukier wymieszać z musztardą i papryką. Dodawać stopniowo keczup na przemian z olejem i całość cały czas mieszać. Doprawić pieprzem. Śledzie wymieszać z cebulą oraz ogórkami. Zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.