Cykoria faszerowana pstrągiem


2 cykorie
1 jabłko
2 łyzki soku z cytryny
200g wędzonego pstrąga
1 pęczek koperku
150g śmietanki
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól/pieprz





sposób przyrządzenia:Cykorie umyc i oderwać 12 liści.Jabłko pokroić na ćwiartki i usunąc gniazda nasienne następnie pokroić w drobną kostke i polać sokiem z cytryny.Pstrąga drobno pokroić.Koperek posiekać następnie połowe kopru dodać razem z pstrągiem i połączyc z jabłkiem.Śmietane wymieszać z kwaśną śmietaną i pozostałym koprem.Doprawić solą i pieprzem i rozłożyć na liściach cykorii,na wierzch włożyc rybe z jabłkiem

 


3.8
Oceń
(13 głosów)

 

Cykoria faszerowana pstrągiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł