Zaloguj się do konta

Cykoria faszerowana pstrągiem

2 cykorie
1 jabłko
2 łyzki soku z cytryny
200g wędzonego pstrąga
1 pęczek koperku
150g śmietanki
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól/pieprz





sposób przyrządzenia:Cykorie umyc i oderwać 12 liści.Jabłko pokroić na ćwiartki i usunąc gniazda nasienne następnie pokroić w drobną kostke i polać sokiem z cytryny.Pstrąga drobno pokroić.Koperek posiekać następnie połowe kopru dodać razem z pstrągiem i połączyc z jabłkiem.Śmietane wymieszać z kwaśną śmietaną i pozostałym koprem.Doprawić solą i pieprzem i rozłożyć na liściach cykorii,na wierzch włożyc rybe z jabłkiem

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…