Dewolaje po królewsku


Składniki
2 pojedyncze filety z kurczaka
8 dużych plastrów szynki gotowanej
2 jajka
10 dag żółtego sera
mąka pieprz
vegeta
bułka tarta
olej
Przygotowanie:
Filety myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek na pół i delikatnie rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy z obu stron pieprzem i vegetą.
Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Po dwa plastry szynki rozkładamy tak, aby lekko zachodziły na siebie. Przykrywamy plastrami mięsa. Na środek każdego kotleta kładziemy po porcji sera. Zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami.
Jajka rozkłócamy i doprawiamy pieprzem i vegetą. Roladki oprószamy mąką, zanurzamy w jajkach i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z frytkami. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Dewolaje po królewsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł