Zaloguj się do konta

Domowa zupa grzybowa

Produkty:
-5 dag suszonych grzybów
-2 marchewki
-cebula
-łyżka mąki
-łyżka masła
-sól

Przygotowanie:
Grzyby zalać letnią przegotowaną wodą i odstawić na kilka godzin. Ugotować w tej samej wodzie pod przykryciem, w połowie gotowania osolić, włożyć umytą i oskrobaną marchewkę, a na koniec przypieczoną na gazie cebulę. Gdy grzyby będą zupełnie miękkie, wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć ponownie do garnka z wywarem. Mąkę przyrumienić na patelni, dodać masło, podprawić zupę

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…