dorsz duszony z pieczarkami


-4 duże filety z dorsza
-2 łyżeczki soku z cytryny
-2 duże pory
-2 szklanki bulionu z warzyw
-20 dag pieczarek
-po 1/4 łyżeczki tymianku, szałwii, majeranku i oregano
-1/2 łyżki posiekanej natki
-sól, pieprz
Filety przeciąć na pół, posypać z obu stron solą i pieprzem. Pory i pieczarki umyć. Pory pokroić w cienkie krążki, pieczarki w płatki. W rondlu zagotować bulion z sokiem z cytryny, włożyć rybę i gotować pod przykryciem na małym ogniu 5 minut. Dodać pory i pieczarki, zagotować, przykryć, dusić razem z rybą następne 5 minut. Potem przewrócić filety na drugą stronę, wsypać wszystkie przyprawy, dusić jeszcze 5-6 minut.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

dorsz duszony z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł