Dorsz po Grecku


Dorsz po Grecku

Składniki:
-dorsz- filet: 600g
-mąka pszenna: 20g
-olej: 50g
-sól do smaku

Dorsz po Grecku - sos grecki:
-marchew: 230g
-pietruszka: 80g
-seler:150g
-cebula:100g
-koncentrat pomidorowy:100g
--musztarda:10g
-olej:50g
-cukier,papryka,sól
-ziele angielskie:dla smaku
-liść laurowy

Dorsz po Grecku - Sposób wykonania:

* Filety posolić, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju.
* Oczyścić warzywa, pokroić w słomkę.
* Podsmażyć warzywa na oleju do lekkiego zrumienia.
* Podlać niewielką ilością wody.
* Pod koniec duszenia dodać musztardę.
* Ułożyć na półmisku ostudzoną rybę, zalać sosem, udekorować zieloną pietruszką.

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

Dorsz po Grecku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł