Dorsz po włosku
Krzysztof Wziątek (Swirussek)
2011-03-28
Składniki:
- 2 dorsze
- 4 jagody jałowca
- 5 ziaren pieprzu
- łyżeczka kminku
- 3 ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- mąka
- olej
- sól
Wykonanie:
Utłuc w moździerzu jagody jałowca, ziarna pieprzu i kminek. Dodać roztarte z solą ząbki czosnku, sok z cytryny i wymieszać. Oczyszczone ryby, pozbawione głów, ogonów i płetw natrzeć przygotowaną pastą i wstawić na 4h do lodówki. Po wyjęciu panierować w mące i smażyć na złoty kolor.
Źródło: zeszycik mojej mamy :D
- 2 dorsze
- 4 jagody jałowca
- 5 ziaren pieprzu
- łyżeczka kminku
- 3 ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- mąka
- olej
- sól
Wykonanie:
Utłuc w moździerzu jagody jałowca, ziarna pieprzu i kminek. Dodać roztarte z solą ząbki czosnku, sok z cytryny i wymieszać. Oczyszczone ryby, pozbawione głów, ogonów i płetw natrzeć przygotowaną pastą i wstawić na 4h do lodówki. Po wyjęciu panierować w mące i smażyć na złoty kolor.
Źródło: zeszycik mojej mamy :D