Zaloguj się do konta

Dorsz po włosku

Składniki:

- 2 dorsze
- 4 jagody jałowca
- 5 ziaren pieprzu
- łyżeczka kminku
- 3 ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- mąka
- olej
- sól

Wykonanie:

Utłuc w moździerzu jagody jałowca, ziarna pieprzu i kminek. Dodać roztarte z solą ząbki czosnku, sok z cytryny i wymieszać. Oczyszczone ryby, pozbawione głów, ogonów i płetw natrzeć przygotowaną pastą i wstawić na 4h do lodówki. Po wyjęciu panierować w mące i smażyć na złoty kolor.

Źródło: zeszycik mojej mamy :D

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…