Zaloguj się do konta

Dorsz po krymsku

Składniki:

- 4 filety z dorsza
- 3 czerwone papryki
- mąka
- olej
- śmietana lub jogurt naturalny
- sól, papryka słodka w proszku

Wykonanie:
Papryki sparzyć wodą, zdjąć skórkę i pokroić w paski. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pokrojoną papryką. 3/4 szklanki śmietany wymieszać z solą i papryką słodką (według gustu) i polać rybę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 200°C

Źródło: zeszycik mojej mamy :D

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…