Dorsz pod pierzynką


Dorsz pod pierzynką
-1 kg filetów z dorsza,
-3 marchewki,
-3 cebule,
-1 duża pietruszkę,
-pół selera,
-1 por,
-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
-6 łyżek mąki,
-1 jajko,
-sok z cytryny,
-sól,
-pieprz,
-3 ząbki czosnku,
-4 ziarenka ziela angielskiego
-pieprz,
-olej,

Warzywa oczyścić i drobno pokroić, smażyć około 7 minut na 4 łyżkach oleju. dolewając małą ilością wody. Wrzucić przyprawy i obrany czosnek. Całość duś około 15 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy. Filety skropić sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odłożyć na około 20 minut. Rybę trzeba osuszyć, panierować w jajku i mące. Usmażyć na oleju. Przekładając na talerz i obłożeniem warzywami i jest gotowe


 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Dorsz pod pierzynką - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł