Dorsz smażony
Szymon Maśliński (Szymas00916)
2011-12-10
Dorsz smażony
2kg dorsza
3 jajka
Bułka tarta
Mąka
Sól,
pieprz,
tymianek,
czosnek,
cytryna,
Dorsza pokroić na duże kawałki. Skropić sokiem z cytryny po obu stronach. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i przetartym czosnkiem. Odstawić na 10 minut do lodówki. Optaczać w mące i roztrzepanym jaku i bułce tartej i usmażyć. Wstawić do piekarnika na 15 minut w 170 stopniach. Do tego można podawać z frytkami.
2kg dorsza
3 jajka
Bułka tarta
Mąka
Sól,
pieprz,
tymianek,
czosnek,
cytryna,
Dorsza pokroić na duże kawałki. Skropić sokiem z cytryny po obu stronach. Przyprawić tymiankiem, solą, pieprzem i przetartym czosnkiem. Odstawić na 10 minut do lodówki. Optaczać w mące i roztrzepanym jaku i bułce tartej i usmażyć. Wstawić do piekarnika na 15 minut w 170 stopniach. Do tego można podawać z frytkami.