Dorsz w kremowym sosie


-4 filety z dorsza
-marchewka
-cebula
-por
-30 dag śmietany 18%
-2 woreczki ryżu
-sok z 1/2 cytryny
-olej
-mąka
-po łyżeczce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
-sól, pieprz
Ryż gotujemy na sypko. Filety myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut. Następnie rumienimy z obu stron na oleju. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Pora oczyszczamy i kroimy w plastry. Warzywa kroimy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą. Mieszamy. Wkładamy ryby. Śmietanę mieszamy z zieleniną. Doprawiam solą i pieprzem. Polewamy rybę warzywami. Dusimy 15 minut. Podajemy z ryżem.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Dorsz w kremowym sosie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł