Dorsz w ziołach
Michał Biernat (mienta)
2011-03-20
4 filety z dorsza
2 łyżki soku z cytryny
po 1 pęczku koperku i natki pietruszki
120g zmielonych migdałów
2 białka
3 łyzki mąki
30 g masła
sól/pieprz
sposób przyrządzenia:Filet osuszyc papierowym ręcznikiem,skropic sokiem z cytryny i odstawić.koperek i natkę pietruszki umyć i oderwac listki od łodyżek następnie drobno posiekac i wymieszać z migdałami.Białka roztrzepac ,filety posypac solą i pieprzem.Obtoczyc w mące zanurzyc w białku a następnie obtoczyc w mieszance ziół i migdałów.Na duzej patelni rozgrzac masło,włożyc filety i smażyc na umiarkowanym ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony ,aż się zarumienia
2 łyżki soku z cytryny
po 1 pęczku koperku i natki pietruszki
120g zmielonych migdałów
2 białka
3 łyzki mąki
30 g masła
sól/pieprz
sposób przyrządzenia:Filet osuszyc papierowym ręcznikiem,skropic sokiem z cytryny i odstawić.koperek i natkę pietruszki umyć i oderwac listki od łodyżek następnie drobno posiekac i wymieszać z migdałami.Białka roztrzepac ,filety posypac solą i pieprzem.Obtoczyc w mące zanurzyc w białku a następnie obtoczyc w mieszance ziół i migdałów.Na duzej patelni rozgrzac masło,włożyc filety i smażyc na umiarkowanym ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony ,aż się zarumienia