Dorsz w szpinaku

/ 3 komentarzy

Witam wszystkich miłośników potraw z ryb przedstawiam przepis na dorsza w szpinaku.Dorsz kupny ale może być też złowiony :).Potrzebne będzie około 500g. dorsza paczka szpinaku ugotowane jajko pomidor oraz zioła pronwasalskie.Dorsze przyprawiamy,na patenie wlewamy troche wody i dusimy go aż mieso się zetnie w tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju.Wrzucamy szpinak przyprawiamy do smaku i zalewamy śmietaną 18% mi najlepiej sprawdziła się łaciata.Dorsza wykładamy do naczynia żaroodpornego pokrywamy przygotowanym sosem szpinakowym,a na góre układamy jajko pokrojone w cząstki oraz pomidora.Rozgrzewamy piekarnik na 225 stopni i wstawiamy na około 15min.Przed włożeniem posypujemy ziołami.Życze smacznego pozdrawiam.

 


4.6
Oceń
(18 głosów)

 

Dorsz w szpinaku - opinie i komentarze

izkpawizkpaw
0
Oj będzie dobre - na pewno - lubię dorsza i uwielbiam szpinak!!! (2009-11-09 13:32)
maksymilian 42maksymilian 42
0
Próbowałem,rewelacja,smaczne,to na pewno będzie moja sztandarowa potrawa dla moich gości,pozdrawiam maksymilian 42 (2009-11-09 17:07)
użytkownik26410użytkownik26410
0
Chłopie czytam ten przepis i już mi smakuje. Uwielbim Dorsza(mniam mniam)ha ha ha. Idę dziś do hali rybnej i kupię sobie Dorsza.Jutro będę mil wyśmienity obiadek.Kolego nie masz pojęcia, ja już czuję ten zapach a na końcu języka mam już jej smak.Pozdrawiam. (2009-11-10 13:59)

skomentuj ten artykuł