Dorsz w jabłkach


Składniki:
2 mrożone filety z dorsza
2 jabłka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 szklanka soku jabłkowego
olej
pieprz
sól
mielony imbir
Przygotowanie:
Filety oprószamy solą pieprzem i imbirem. Odstawiamy. Czosnek obieramy i przekrawamy na pół. Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Następnie dodajemy jabłka i podsmażamy 5 minut. Rybę kroimy w średnie kawałki. Połowę masy jabłkowo-cebulowej wkładamy do naczynia żaroodpornego natłuszczonego olejem. Układamy rybę. Między kawałki wciskamy czosnek i przykrywamy resztą masy. Polewamy sokiem jabłkowym pieczemy ok 25 minut w temperaturze 170*C.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Dorsz w jabłkach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł