Dorsz w cieście.


Dorsz w cieście.
Składniki: filet z dorsza, opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego, 30 dag grzybów mrożonych, 1 cebula, 1 żółtko, cytryna, pieprz, sól.
Przygotowanie: Filet z dorsza umyć (jeśli był mrożony to wcześniej rozmrozić), osuszyć ,posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Pieczarki obrać, pokroić drobniej. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie przedzielić na pół. Jedną połową wyłożyć blaszkę lub naczynie żaroodporne nasmarowane tłuszczem. Wyłożyć połowę porcji pieczarek a na nie rybę, przykryć drugą porcją pieczarek a następnie całość drugą połową ciasta francuskiego. Wierzch posmarować żółtkiem i zrobić otwory (aby para uciekała). Wstawić do 220 stopni, zapiekać około 40 minut.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Dorsz w cieście. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł