Zaloguj się do konta

Dorsz z kremem cytrynowym...

Dorsz z kremem cytrynowym...



Składniki:

4 płaty dorsza ze skórą (po 15 dag każdy),
duża cytryna,
150 ml kremówki lub śmietanki UHT 18-proc.,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia,
pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno.
Cytrynę przekroić na pół.
Z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą obrać i pokroić w plastry, a potem na małe kliniki.
W miseczce wymieszać ubitą śmietanę z sokiem i cząstkami cytryny oraz ze szczypiorkiem (łyżeczkę odłożyć do dekoracji), przyprawić solą i pieprzem.
Umyte i osuszone płaty dorsza posmarować oliwą z obu stron, oprószyć solą.
Ułożyć na blasze (skórą do dołu), piec około 15 min w temperaturze 180°C.
Przewrócić i piec jeszcze 10-15 min.
Upieczoną rybę podawać z kremem posypanym szczypiorkiem.


Smacznego!!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia